Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍
Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍
Återhämtning och skötsel efter kastrering

Återhämtning och skötsel efter kastrering

Vi vet alla hur mycket du älskar ditt husdjur. När de genomgår en stor operation som kastrering eller sterilisering, vill du vara där för dem och se till att de får den bästa möjliga vården. Men vad innebär "bästa möjliga vård"? Låt oss titta på några viktiga aspekter av återhämtning och skötsel efter kastrering och sterilisering, och minns att allt du behöver för att hjälpa din hund under denna tid finns tillgängligt i vår webbshop.

Första Dygnet Hemma

Håll dem bekväma:

Din pälsbeklädda vän kommer troligtvis att vara lite trött och ovanligt lugn under de första 24 timmarna. Detta är normalt. Se till att de har en bekväm plats att vila på, helst någonstans lugnt och varmt.

Tillsyn:

Det är viktigt att övervaka ditt husdjur under de första timmarna efter operationen för att säkerställa att de inte slickar eller tuggar på såret, vilket kan orsaka infektioner. Om detta är ett problem, kan en tratt vara nödvändig.

Följande Dagarna

Mat och vatten:

Din hund kanske inte är hungrig direkt efter operationen, men försök att uppmuntra dem att äta och dricka när de börjar återfå sin aptit.

Mild motion:

Lätt motion som korta promenader kan hjälpa till att hålla blodcirkulationen igång och påskynda läkningen. Men undvik kraftig lek eller springande i minst en vecka efter operationen.

Kontrollera såret:

Håll ett öga på operationsområdet varje dag. Tecken på infektion kan inkludera svullnad, rodnad eller ovanlig urladdning. Om du märker något av detta, kontakta din veterinär omedelbart.

Att ta hand om ditt husdjur efter en kastrering eller sterilisering kräver tålamod, kärlek och uppmärksamhet. Men det finns inget mer givande än att se dem återhämta sig och komma tillbaka till sitt gamla jag. Och kom ihåg, vi är här för att stödja dig genom denna process med alla de produkter du behöver för att göra din hunds återhämtning så bekväm som möjligt. Bästa tidpunkt för kastrering