Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍
Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍

Vanliga kattsjukdomar

Att vara medveten om vanliga kattsjukdomar, deras symptom och behandlingsmöjligheter är avgörande för varje kattägare. I denna artikel erbjuder vi en översikt över några vanliga kattsjukdomar samt tecken på att din katt kan vara drabbad. Glöm inte att många av de produkter som kan hjälpa till att förebygga eller behandla dessa tillstånd finns tillgängliga i vår webbshop.

Känslig Mage

  • Känslig mage hos katter kan manifestera sig på flera sätt, inklusive diarré, kräkningar och aptitlöshet. Behandlingen kan innebära koständringar och probiotika som finns att köpa i vår webbshop.
  • Hur vet jag om min katt har en känslig mage? Din katt kan visa tecken på obehag som att smacka med läpparna, äta gräs, uppblåsthet, kräkningar eller diarré.

Artrit

  • Artrit är inte ovanligt hos äldre katter, vilket kan leda till smärta och minskad rörlighet. Antiinflammatoriska läkemedel och fysioterapi kan lindra symptom.
  • Hur vet jag om min katt har artrit? Din katt kanske inte är lika aktiv som vanligt, har svårt att hoppa, verkar stel, eller undviker att röra sig.

Tandproblem

  • Tandproblem hos katter inkluderar tandköttsinflammation och tandlossning. Regelbunden tandvård och professionell rengöring kan förhindra dessa problem. Vi erbjuder ett stort urval av tandvårdsprodukter för katter i vår webbshop.
  • Hur vet jag om min katt har tandproblem? Din katt kan ha dålig andedräkt, synlig plack eller tandsten, rött eller svullet tandkött, eller svårigheter att äta.

Hjärtproblem

  • Hjärtsjukdomar kan vara allvarliga hos katter, med symptom som hosta, trötthet och minskad aptit. Medicinering och speciella dieter kan hjälpa till att hantera dessa sjukdomar.
  • Hur vet jag om min katt har hjärtproblem? Din katt kan hosta mer än vanligt, verkar tröttare, kan ha svårt att andas, eller verkar mindre intresserad av motion.

Övervikt

  • Övervikt kan leda till flera andra hälsoproblem hos katter, som diabetes, hjärtsjukdomar och artrit. En balanserad kost och regelbunden motion är nyckeln till att förhindra detta problem. Vi har ett stort sortiment av balanserade kattfoder och leksaker för motion i vår webbshop.
  • Hur vet jag om min katt är överviktig? Din katt kan se större ut än vanligt, har svårt att röra sig, andas tungt efter lätt motion, eller om du inte kan känna kattens revben vid en lätt beröring.

Slutligen, om du har några bekymmer om din katts hälsa, bör du alltid kontakta en veterinär för professionell rådgivning. Med rätt kunskap och omsorg kan du bidra till din fyrbenta väns långa och hälsosamma liv. Besök vår webbshop för att se vårt fulla sortiment av produkter för kattens hälsa.

Tandvård för katter