Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍
Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍
Tandvård

Tandvård

Vi älskar våra hundar och vill se dem glada och friska - och det inkluderar att ha ett starkt och friskt leende! God tandvård är lika viktigt för våra fyrbenta vänner som det är för oss. Här ger vi dig viktig information om hur du kan förebygga och behandla vanliga tandproblem hos hundar. Och kom ihåg, många av de produkter du behöver för hundens tandvård hittar du i vår webbshop.

Förebyggande av Tandproblem

Regelbunden Tandborstning

Liksom människor, behöver hundar också regelbunden tandborstning för att hålla sina tänder och tandkött friska. Använd en tandborste och tandkräm speciellt designad för hundar - de har smaker som din hund kommer att älska! Du hittar flera alternativ i vår webbshop.

Hälsosam Diet och Tuggprodukter

En bra diet kan också bidra till att hålla din hunds tänder starka. Tuggprodukter kan hjälpa till att minska plack och tandsten genom att naturligt rengöra ditt husdjurs tänder medan de tuggar. Vi har ett brett sortiment av tuggprodukter tillgängliga online.

Här hittar du alla våra fantastiska tuggleksaker: 

https://bestpet.se/collections/tuggleksaker

Vanliga Tandproblem och Behandling

Tandlossning

Tandlossning är en vanlig sjukdom hos hundar som kan orsakas av plack och tandstenansamling. Tecken på tandlossning inkluderar dålig andedräkt, rodnat eller svullet tandkött, och lösa eller förlorade tänder.

Behandling av Tandlossning

Om du misstänker att din hund lider av tandlossning, är det bäst att omedelbart konsultera en veterinär. De kan utföra en professionell rengöring och, vid behov, extrahera skadade tänder. Hemma kan du hjälpa till genom att fortsätta borsta din hunds tänder regelbundet och ge dem tuggprodukter som hjälper till att rengöra deras tänder. I vår webbshop hittar du allt du behöver för att ta hand om din hunds tandhälsa.

Sammanfattning

Att se din hund med ett glänsande, friskt leende är lika tillfredsställande som att se svansen vifta med glädje. Genom att ta hand om din hunds tandhälsa kan du bidra till deras övergripande välbefinnande och ge dem många fler år av glada leenden. Kom ihåg, ett friskt leende på din hund speglar den kärlek och omsorg du ger dem varje dag! Ta en titt på vår webbshop för att hitta allt du behöver för att hålla din hunds leende strålande och friskt.

Vanliga hundsjukdomar