Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍
Välkommen till butiken för din fyrbenta vän 🤍
Vanliga hundsjukdomar

Vanliga hundsjukdomar

Att vara medveten om vanliga hundsjukdomar, deras symptom och behandlingsmöjligheter är avgörande för varje hundägare. I denna artikel erbjuder vi en översikt över några vanliga hundsjukdomar samt tecken på att din hund kan vara drabbad. Glöm inte att många av de produkter som kan hjälpa till att förebygga eller behandla dessa tillstånd finns tillgängliga i vår webbshop.

1. Känslig Mage

Känslig mage kan manifestera sig på flera sätt, inklusive diarré, kräkningar och aptitlöshet. Behandlingen kan innebära koständringar och probiotika som finns att köpa i vår webbshop.

Hur vet jag om min hund har en känslig mage? Din hund kan visa tecken på obehag som att smacka med läpparna, äta gräs, uppblåsthet, kräkningar eller diarré.

2. Artrit

Artrit är en vanlig åkomma hos äldre hundar, vilket resulterar i smärta och minskad rörlighet. Antiinflammatoriska läkemedel och fysioterapi kan lindra symptom.

Hur vet jag om min hund har artrit? Din hund kanske inte är lika aktiv som vanligt, har svårt att stiga upp, verkar stel, eller undviker att röra sig eller hoppa.

3. Tandproblem

Tandproblem inkluderar tandköttsinflammation och tandlossning. Regelbunden tandvård och professionell rengöring kan förhindra dessa problem. Vi erbjuder ett stort urval av tandvårdsprodukter för hundar i vår webbshop.

Hur vet jag om min hund har tandproblem? Din hund kan ha dålig andedräkt, synlig plack eller tandsten, rött eller svullet tandkött, eller svårigheter att äta.

4. Hjärtproblem

Hjärtsjukdomar kan vara allvarliga hos hundar, med symptom som hosta, trötthet och minskad aptit. Medicinering och speciella dieter kan hjälpa till att hantera dessa sjukdomar.

Hur vet jag om min hund har hjärtproblem? Din hund kan hosta mer än vanligt, verkar tröttare, kan ha svårt att andas, eller verkar mindre intresserad av motion.

5. Övervikt

Övervikt kan leda till flera andra hälsoproblem hos hundar, som diabetes, hjärtsjukdomar och artrit. En balanserad kost och regelbunden motion är nyckeln till att förhindra detta problem. Vi har ett stort sortiment av balanserade hundfoder och leksaker för motion i vår webbshop.

Hur vet jag om min hund är överviktig? Din hund kan se större ut än vanligt, har svårt att röra sig, andas tungt efter lätt motion, eller om du inte kan känna hundens revben vid en lätt beröring.

Slutligen, om du har några bekymmer om din hunds hälsa, bör du alltid kontakta en veterinär för professionell rådgivning. Med rätt kunskap och omsorg kan du bidra till din fyrbenta väns långa och hälsosamma liv. Besök vår webbshop för att se vårt fulla sortiment av produkter för hundhälsa.

Tandvård
Öroninfektioner och hudproblem